Bollenpracht

In de lentemaanden staat het gazon rondom de kerk in bloei: 100.000 bolletjes van 12 verschillende soorten zetten de kerk letterlijk in een zee van bloemen. Deze bolletjes zijn zogenaamde verwilderings- of stinzenbollen, die vroeg bloeien en ieder jaar opnieuw hun bloemenpracht laten zien.

Een boeiend mozaïek verbindt interieur en exterieur van de monumentale kerk. Het ontwerp, bestaand bloem- en bladornamenten en de mispelbloesems uit het Zaltbommelse gemeentewapen is gebaseerd op de ornamenten van een aantal ‘secco’s’ uit de kerk. Vooral vanaf de toren levert dit een spectaculair beeld op.

Privacy Settings
Consent to display content from Youtube
Consent to display content from Vimeo
Consent to display content from Google