Bollenpracht

In de lentemaanden staat het gazon rondom de kerk in bloei: 100.000 bolletjes van 12 verschillende soorten zetten de kerk letterlijk in een zee van bloemen. Deze bolletjes zijn zogenaamde verwilderings- of stinzenbollen, die vroeg bloeien en ieder jaar opnieuw hun bloemenpracht laten zien.

Een boeiend mozaïek verbindt interieur en exterieur van de monumentale kerk. Het ontwerp, bestaand bloem- en bladornamenten en de mispelbloesems uit het Zaltbommelse gemeentewapen is gebaseerd op de ornamenten van een aantal ‘secco’s’ uit de kerk. Vooral vanaf de toren levert dit een spectaculair beeld op.