2023 

exposities in de Sint-maartenskerk

In het voor jaar van 2023 zijn er geen exposities gepland. houd de agenda in de gaten.

 

Publiek 2022  ruimte voor hedendaagse kunst Een pilot project van tien tentoonstellingen voor een periode van twee jaar.

Tentoonstelling #2 ‘Artistiek Hugo de Groot

Een belangrijk element van het Hugo de Groot jaar is om aandacht te vragen voor de actuele betekenis van zijn erfenis. De expositie ‘Artistiek Hugo de Groot sluit hierop aan. Begin dit jaar riep de Gemeente Zaltbommel in samenwerking met Kunst in de Gemeente, kunstenaars op om hun werk in te sturen. In de tentoonstelling zie je verschillende ontwerpen waarbij kunstenaars zich artistiek en persoonlijk lieten inspireren door het gedachtegoed van Hugo de Groot. Kunstenaars konden zich inschrijven na een publieke uitnodiging door de Gemeente Zaltbommel. Er melde zich zes kunstenaars, ze zijn woonachtig in de gemeente of hebben een binding met de gemeente. In samenwerking met PUBLIEK, die de tentoonstelling in de Sint Maartenskerk vorm geeft. Tijdens de tentoonstelling die loopt van 3 juli t/m 25 juli kan het publiek een stem uitbrengen via de getoonde QR code of via de website van kunst in de gemeente.  dit leidt tot een top 3, waaruit een deskundige jury een ontwerp selecteert. Vervolgens krijgt de winnaar 4000 euro om het werk te realiseren. In het vierde kwartaal van 2021 wordt het werk geplaatst op een buitenplek bij Brasserie de Buurman in Poederoijen. Het kunstwerk blijft een jaar staan.

Tentoonstelling #1 ‘Typisch Maasdriel

In de tentoonstelling maakt u kennis met  het werk van tien typische Maasdrielse kunstenaars die deel na

men aan de kunstverkiezing Typisch Maasdriel. Van 1 november t/m 31 december 2020 riep de gemeente Maasdriel, in samenwerking met Stichting Kunst in de Gemeente, kunstenaars op om hun werk in te sturen. Uit 30 inzendingen zijn 10 kunstwerken geselecteerd. Deze selectie exposeren we van 11 t/m 27 juni 2021 in de Sint Maartenskerk.

Deelnemende kunstenaars: 

  • Ad de Rouw,
  • Anny Klip- van den Anker,
  • Bertus van de Leeuw (www.bertusdeleeuw.nl),
  • Jan van Hekezen (www.janvanhekezen.nl),
  • Diny Hooijmans,
  • Ellen Holleman (www.ellenholleman.nl),
  • Joris Baudoin (www.jorisbeton.nl), Loes van Glabbeek,
  • Rob Reis,
  • Truus Brands (www.truusbrands.nl).

©  Stichting Sint Maarten Zaltbommel

Facebook
YouTube
Instagram
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial