Klokluiden

De Sint-Maartenskerk heeft 3 prachtige luidklokken in haar toren hangen:  17e eeuwse bronzen klokken die speciaal voor deze kerk zijn gemaakt. Bij gedenkwaardige momenten kunnen die geluid worden.

Bij uitvaart wordt 10 minuten geluid volgens een vast schema: voor vrouwen eerst 2 minuten de kleine de la Pax-klok dan komt de grote van Trierklok erbij. Voor een overleden mannelijke inwoner  klinkt eerst de kleine van Trierklok , daarna de grote. Het luiden -tegen betaling- kan worden aangevraagd via een begrafenisondernemer.

De geboorte van een kind is een feestelijk moment: iedereen mag het horen en lezen op eventueel een geboortekaartje in de vitrine. Voor een luttel bedrag kan de kleine de la Pax-klok, op een onderling afgesproken dag om 18.00 uur gedurende 10 minuten voor u worden geluid.

 

Sint-Maartenskerk te Zaltbommel

De Sint-Maartenskerk is gelegen in centraal Nederland, op slechts 5 autominuten van de A2. Wij stellen onze evenementenlocatie beschikbaar voor het organiseren van diverse soorten evenementen in Zaltbommel. Voor kleine en grote groepen tot ongeveer 1100 personen.

Concerten, bruiloften, feesten, beurzen, uitvaarten, inspiratiedagen en zakelijke bijeenkomsten zoals workshops, trainingen, vergaderingen en seminars.

webshop
 Volg ons op Facebook!
 
webshop