Klokluiden

De Sint-Maartenskerk heeft 3 prachtige luidklokken in haar toren hangen:  17e eeuwse bronzen klokken die speciaal voor deze kerk zijn gemaakt. Bij gedenkwaardige momenten kunnen die geluid worden.

Bij uitvaart wordt 10 minuten geluid volgens een vast schema: voor vrouwen eerst 2 minuten de kleine de la Pax-klok dan komt de grote van Trierklok erbij. Voor een overleden mannelijke inwoner  klinkt eerst de kleine van Trierklok , daarna de grote. Het luiden -tegen betaling- kan worden aangevraagd via een begrafenisondernemer.

De geboorte van een kind is een feestelijk moment: iedereen mag het horen en lezen op eventueel een geboortekaartje in de vitrine. Voor een luttel bedrag kan de kleine de la Pax-klok, op een onderling afgesproken dag om 18.00 uur gedurende 10 minuten voor u worden geluid.